+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Україна та Аргентина домовляються співпрацвюати у багатьох сферах

Україна та Аргентина домовляються співпрацвюати у багатьох сферах
381851 ПЕРЕГЛЯДІВ

Аргентина зацікавлена у співпраці у сферах у таких галузях: фармацевтичній, аграрній (як у торгівлі, так і в аграрному виробництві). Україна ж має інтерес у співробітництві в: автомобілебудуванні, с/г машинобудуванні, харчовій, хімічній, нафтохімічній, гірничодобувній, фармацевтичній промисловості.

Про це говорилось під час зустрічі з Першим заступником з міжнародних економічних відносин МЗС Аргентини Марсело Сімою в рамках візиту української делегації на чолі з Першим віцепрем’єр-міністром України – Міністром економіки України Юлія Свириденко до Аргентини.

Власне поштовх для розвитку двосторонньої економічної співпраці та торгівлі має надати активізація діяльності Спільної міжурядової українсько-аргентинської Комісії з торговельно-економічного співробітництва, останнє засідання якої відбулося майже 18 років тому. Крім цього, сторони можуть обговорити можливу участь аргентинських компаній у проєктах відновлення інфраструктури та післявоєнної відбудови України. 

«Україна розглядає Аргентину як важливого торговельно-економічного партнера України в Латинській Америці. Водночас наявний товарообіг не відповідає потенціалу обох країн. Активізація двосторонньої економічної співпраці, зокрема, проведення у жовтні засідання Спільної міжурядової Комісії з торговельно-економічного співробітництва забезпечить визначення перспективних напрямів співпраці, нарощування українського експорту в Аргентину та залучення аргентинських компаній до відбудови України», — каже очільниця мінекономіки.

Своєю чергою Аргентинська сторона виявила значний інтерес у співпраці з Україною у фармацевтичній, аграрній галузі, як у торгівлі, так і в аграрному виробництві. Україна, зі свого боку, зацікавлена у просуванні на ринок Аргентини продукції для виробничих секторів аргентинської економіки, зокрема для автомобілебудування, с/г машинобудування, харчової, хімічної, нафтохімічної, гірничодобувної, фармацевтичної промисловості. Також сторони обговорили питання енергетики та системного знищення росією української енергетичної інфраструктури – домовилися посилювати співробітництво у питаннях постачання технологій та обладнання в обидві країни.

Крім того, аргентинські компанії можуть взяти участь у на Ukraine Recovery Conference у Берліні.

«Щонайменше 5 компаній виявили бажання приєднатися до URC-2024, адже прагнуть посилити бізнес зв’язки. В аргентинських підприємницьких колах є високий інтерес до цього заходу», — сказала Юлія Свириденко.

Мінекономіки зазначає, що в рамках Спільної комісії планується проведення двостороннього бізнес-форуму за організації Торгово-промислової палати України та Палати торгівлі та послуг Аргентини. Це дозволить компаніям обох країн поглибити прямі ділові зв'язки та сприяти подальшому співробітництву в пріоритетних галузях.

  • Нагадаємо, що раніше Міністерство економіки України та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні підписали Меморандум про співпрацю, аби посилити партнерство у сприянні сталому розвитку та економічному зростанню в Україні.
  • UNDP — одна з агенцій у системі Організації Об’єднаних Націй. Вона працює над досягненням Цілей сталого розвитку, подоланням бідності, сприянням гендерній рівності та підтримці ефективного врядування. Співпраця з мінекономіки спрямована на посилення діяльності у сфері сталого розвитку в Україні, з врахування національних пріоритетів держави та водночас із максимізацією експертизи та ресурсів обох сторін.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео